At lykkes som iværksætter kræver, udover benhårdt arbejde, ofte også et team af glade medarbejdere bag sig. Og hvordan får man så glade medarbejdere? Det spørgsmål findes der mange svar på, men et at af de mere simple lyder: Servér kaffe, te eller frugt på arbejdspladsen.
Det er nemlig de simple glæder i arbejdslivet, der for mange vægter højt og får dem til at føle sig værdsat. I en undersøgelse fra 2016 lå kaffe og te højest placeret over de mest populære personalegoder blandt danske medarbejdere. Næsthøjest vægter vi adgangen til en bærbar computer, som også må bruges privat. En frugtordning indtager tredjepladsen over de mest eftertragtede personalegoder.
Medarbejdere vægter frugt højere end julegaven
Adgang til frisk frugt er altså et hit blandt medarbejdere på danske arbejdspladser. Personalegoden overgår endda glæden ved udsigten til en julegave. Det kan virke overraskende, at der ikke skal mere til at vinde vejen til en glad medarbejders hjerte. Men modsat større personalegoder som sundhedsforsikring, er en frugtordning noget, medarbejderne får glæde af hver dag.
Hvis du gerne vil forkæle dine medarbejdere, er en frugtordning gennem eksempelvis Firmafrugt et godt bud på en simpel og værdsat personalegode. Husk også gerne at stille kaffe og te til rådighed, hvis du vil score højt på personalepoint. Og hvem vil ikke gerne det? Glade medarbejdere er et solidt udgangspunkt for en velkørende virksomhed, hvor man er motiveret til at yde sit bedste.
Selvforkælelse og sundhed
Glæden ved at kunne snuppe en god kop kaffe eller en banan skyldes i høj grad, at man som medarbejder føler sig set og værdsat. Ledelsen har tænkt på en, og det er en rar følelse. Det er basal (men effektiv) selvforkælelse på en lang arbejdsdag. Forkælelse er det helt rette ord at bruge, for frugt er ren kærlighed for kroppen. Frugt er som bekendt fyldt med vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre.
Som bonus giver du derfor dine ansatte mulighed for at tygge sig igennem en god del af de 600 gram frugt og grøntsager, som Fødevarestyrelsen anbefaler. Det kan være svært at komme op på den mængde, men hvis frugten står frit fremme og frister på arbejde, hvorfor så ikke udnytte muligheden? Står frugten placeret i køkkenet eller et andet rum i en beskeden gåafstand, kan du endda optjene lidt på skridttælleren.
Det populære mellemmåltid
Mellemmåltider i løbet af arbejdsdagen er en god måde at holde hovedet koldt og blodsukkeret stabilt på. Det lader til, at mange benytter sig af det lille energigivende måltid – 44% af danskerne spiser nemlig et eller flere mellemmåltider om dagen.
Det er både sunde og mindre sunde måltider, der ryger indenbords. Kage og slik kan være det fristende og hurtige energiboost, når hjernen skal have benzin til cellerne. Chokolade og slik ligger også højt placeret på en liste fra 2019 over danskernes favoritsnacks, men noget overraskende indtager de søde sager ikke førstepladsen. Den går til frisk frugt og bær. Det bekræfter endnu engang, at frugt på arbejdspladsen hitter.
Her er altså endnu en god grund til at tilbyde frugt på arbejdspladsen, hvis du vil have glade og tilfredse medarbejdere.